Update: 'Eredivisie-transfer Kharchouch gaat niet door, management boos'

Update: 'Eredivisie-transfer Kharchouch gaat niet door, management boos'

31-01-2020 19:22 Laatste update: 21:35
24

Telstar-sensatie Reda Kharchouch is vrijdagavond niet van de partij tijdens het uitduel met Almere City. De maker van zestien Keuken Kampioen Divisie-treffers tijdens zijn debuutseizoen in het profvoetbal zag donderdag een transfer naar Sparta in rook opgaan.

Telstar had een 'redelijk bod' vanuit Rotterdam binnengekregen, maar wilde nog niet meewerken aan een transfer. Sparta was al wél rond met het kamp-Kharchouch, vertelt trainer Andries Jonker vrijdag aan NH Nieuws. "Reda wil heel graag de stap maken naar de eredivisie, dat snapt iedereen. Maar daar hoort wel bij dat Telstar met Sparta tot overeenstemming komt."

De trainer had er alle begrip voor dat Kharchouch zich niet in staat voelde om vrijdagavond te spelen. "Ik heb hem verteld dat ik snap hoe hij zich voelt: volgens mij is het het beste als je lekker thuis blijft en we bellen morgen", aldus Jonker. "Je moet spelers op het veld hebben die er met hun hoofd bij zijn. Dat mag je op dit moment niet verwachten van Reda."

Een transfer in extremis is echter nog wél een mogelijkheid. "Het is nog geen twaalf uur, er kan nog van alles gebeuren."

Update: Volgens het Algemeen Dagblad vertrekt Kharhouch definitief niet naar Sparta. De club kon met Telstar geen akkoord bereiken over een transfer van de spits. Kharchouch wilde maar wat graag naar Sparta vertrekken. Volgens het AD is de entourage van Kharchouch niet blij met de gang van zaken, omdat er drie dagen onderhandeld is.