FC Utrecht houdt kruit droog: Onze jeugdopleiding kost 3,5 miljoen per jaar

FC Utrecht houdt kruit droog: "Onze jeugdopleiding kost 3,5 miljoen per jaar"

31-01-2020 21:04
50

FC Utrecht heeft zich volop geroerd tijdens de transferperiode, maar zal op Deadline Day zijn kruit droog houden. Eigenaar Frans van Seumeren verwacht geen inkomende én uitgaande transfer meer, laat hij vrijdag weten bij het RTV Utrecht-programma Een Berg Sport.

Jeroen Zoet en Kristoffer Peterson kwamen de gelederen versterken, terwijl David Jensen, Giovanni Troupée, Rico Strieder, Patrick Joosten en Simon Makienok de uitgang vonden. Van Seumeren had nog een vervanger voor de zwaar geblesseerde Willem Janssen willen halen: Thomas Basila van FC Nantes was op de Utrechtse radar beland. "Ik denk niet dat dat nog wat wordt", laat hij echter weten. "Onze filosofie is ook dat we onze jeugd de kans geven. Onze jeugdopleiding kost 3,5 miljoen per jaar. Als we een absolute topper hadden kunnen halen, hadden we het gedaan. Maar we willen ook de jeugd een kans geven."

FC Utrecht heeft een bescheiden percentage overgehouden aan de transfer van Sofyan Amrabat, maar zal verder geen spelers meer de deur uit doen. Ook Gyrano Kerk zal in De Galgenwaard blijven, hoewel de aanvaller zich in de kijker van verschillende clubs heeft gespeeld. "Naar Kerk wordt wel vaak geïnformeerd, maar het is nog nooit concreet geworden. Alleen Celtic was een keer concreet", aldus de clubeigenaar.