Van Bronckhorst en Van Gastel verlaten China na één dag: 'Dit hoort erbij'

Van Bronckhorst en Van Gastel verlaten China na één dag: 'Dit hoort erbij'

31-01-2020 21:24 Laatste update: 21:55
26

Giovanni van Bronckhorst, Jean-Paul van Gastel en Arno Philips zijn daags na hun vertrek naar China weer onderweg naar Nederland. De trainers van Guangzhou R&F hebben het land verlaten vanwege het coronavirus, zo vertelt Van Gastel aan BN De Stem.

Van Bronckhorst, Van Gastel en Philips arriveerden woensdag in China voor het trainingskamp met Guangzhou, maar pakten donderdagavond weer het vliegtuig weg uit het land, dat in een noodtoestand verkeert door het oprukkende coronavirus. In Guangzhou, een stad met 14,5 miljoen mensen, waren de straten verlaten. "De regering heeft allerlei maatregelen genomen. De Chinezen zijn dermate gedisciplineerd dat ze zich daaraan houden", zegt Van Gastel tegen de Brabantse krant.

Hoewel de trainers zich nooit onveilig voelden, zijn ze toch weer onderweg naar Nederland. "De voetbalbond besloot de competities uit te stellen. Tegelijkertijd kondigde de Wereldgezondheidsorganisatie de noodtoestand aan. En steeds meer maatschappijen schrappen vluchten." In april moet er weer gevoetbald worden in China. "Maar ik ben er inmiddels wel achter dat het virus op dit moment het leven in China bepaalt", aldus Van Gastel. "We gingen een avontuur aan, daar hoort dit ook bij."