Sierhuis 'kapot' na afronden deal: 'Kreeg pas om elf uur 's avonds toestemming''

Sierhuis 'kapot' na afronden deal: 'Kreeg pas om elf uur 's avonds toestemming''

31-01-2020 22:57
35

Kaj Sierhuis is moe, maar voldaan na een slopende Deadline Day. De spits kreeg donderdagavond toestemming van FC Groningen om zijn transfer naar Stade Reims af te ronden en zette vrijdagavond zijn handtekening.

Het voltooien van de deal, kostte hem een nachtje slaap, vertelt hij aan De Telegraaf. "Donderdag kreeg ik pas om elf uur 's avonds toestemming van FC Groningen om naar Frankrijk te gaan voor de medische keuring. Een uur later zat ik in de auto naar Jisp en weer drie uur later lag ik in mijn bed."

Om vijf uur 's ochtends ging de wekker alweer en kon Sierhuis zich opmaken voor de vijf uur durende reis richting de champagnestad. "Daar heb ik de medische keuring in drie delen ondergaan en dus kun je je wel voorstellen dat ik nu kapot ben." De spits is echter dolgelukkig met zijn eerste avontuur buiten Nederland. "Hoe eerder je uit je comfort zone komt, des te beter dat is. De eerste indruk is dat ik bij een warme club ben terechtgekomen."

De huidige nummer elf van de Ligue 1 neemt het zaterdag op tegen Angers, maar Sierhuis zal er dan nog niet bij zijn. Mogelijk kan hij woensdag tijdens het midweekse duel met OGC Nice wél debuteren.