Amrabat dankt oude clubs na toptransfer: 'Verguld dat Feyenoord me haalde'

Amrabat dankt oude clubs na toptransfer: 'Verguld dat Feyenoord me haalde'

01-02-2020 06:48
47

Sofyan Amrabat steekt zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken na zijn toptransfer naar Fiorentina. De 23-jarige middenvelder verruilt Hellas Verona voor twintig miljoen euro voor de club uit Florence, waar hij vijf miljoen euro per jaar gaat verdienen.

"Welke jonge jongen kan zeggen dat hij wordt begeerd door Napoli, AC Milan, Inter, Atalanta en Fiorentina?", reageert Amrabat in De Telegraaf. "Uiteindelijk heeft de eigenaar van Fiorentina me in een aantal persoonlijke gesprekken overtuigd. De club heeft een prachtig plan en wil een zeer sterk team bouwen."

De Marokkaans international is zijn vorige clubs dankbaar. "FC Utrecht, omdat ik daar als jonge jongen ben doorgebroken en een man werd. En ik ben nog steeds verguld dat Feyenoord me haalde. Natuurlijk is het daar niet geworden wat ik ervan hoopte. Maar ik zeg altijd: je verliest nooit, je wint of je leert. En dat heb ik bij Feyenoord zeker gedaan."

Naast Fiorentina en Amrabat komt ook Hellas Verona als winnaar uit de strijd. Die club lichtte een koopoptie en nam hem voor 3,5 miljoen euro over van Club Brugge. Hellas boekt zodoende een winst van 16,5 miljoen in een paar maanden tijd. Overigens maakt Amrabat het seizoen wel af in Verona.