Stiekeme hoop op plek in EK-selectie Oranje: 'Zie wel wat er gaat gebeuren'

Stiekeme hoop op plek in EK-selectie Oranje: 'Zie wel wat er gaat gebeuren'

01-02-2020 07:16
22

Owen Wijndal speelde tegen RKC Waalwijk een belangrijke rol bij de 1-0 van Oussama Idrissi door op te stomen aan de linkerkant van het veld en bij de tweede treffer van Idrissi gaf de linksback de assist. Hij hoopt stiekem op het EK, maar kijkt nog niet te ver vooruit.

Bij de 1-0 stoomde Wijndal op langs de linkerkant van het veld, waardoor hij ruimte creëerde voor Idrissi. Die schoot vervolgens prima raak. "Oussie en ik spelen al lang samen natuurlijk, het gaat ook gewoon goed", begint Wijndal na de met 4-0 gewonnen wedstrijd in gesprek met VTBL. "Als ik eroverheen ga, geeft hij de bal vaak mee. Nu ging hij zelf een keer, en hij scoorde. (...) Wat hij zelf nog moest doen, was ook nog veel werk."

Door de overwinning komt AZ op gelijke hoogte met Ajax, dat zondag de topper tegen PSV speelt. "Ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren. Wij moeten elke wedstrijd winnen en dan zien we wel wat de concurrentie doet" vervolgt Wijndal, die nog niet echt bezig is met een plek in de Oranje-selectie voor het EK. "Natuurlijk, je hoopt het wel, maar ik heb er nog niet één keer bijgezeten. Ook niet in voorselecties. Ik houd er geen rekening mee en dat zie ik wel wat er gaat gebeuren", sluit de linksback af.