De Mos adviseert Ajax en Ten Hag: 'Babel is beetje aan het forceren'

De Mos adviseert Ajax en Ten Hag: 'Babel is beetje aan het forceren'

Gepubliceerd: zaterdag 1 februari 2020 om 07:30za 01-02-2020 om 07:30

Ajax moet in de topper tegen PSV van zondag aantreden met Carel Eiting en Lassina Traoré. Dat stelt althans Aad de Mos, die Ryan Babel zou passeren.

"Ik ben een enorme liefhebber van Eiting", zegt De Mos tegen Ajax Showtime. Hij zou Eiting opstellen naast Ryan Gravenberch, waardoor Donny van de Beek op 'tien' kan spelen. De analist vindt het geen groot risico om de jongelingen naast elkaar te zetten. "Ajax is toch de dominante ploeg op de helft van de tegenstander. De eerste opbouw is voor Gravenberch en de tweede voor Eiting. Het loopwerk, het bijsluiten en het scorend vermogen moet van Van de Beek komen."

"Aan de bal ben je met dat middenveld veel secuurder", vervolgt De Mos. "Je hebt een goede speler voor de eerste opbouw, een intelligente en creatieve passer en je hebt een middenvelder die op de goede momenten weet aan te sluiten en kan scoren. Je moet balvaste mensen hebben, want PSV gaat in de loopgraven."

Ook Traoré verdient een kans van trainer Erik ten Hag, vindt De Mos. De Burkinees zou een voorhoede moeten vormen met Quincy Promes en Dusan Tadic. "Traoré is een aanspeelpunt. Rond hem kun je allerlei één-tweetjes maken. Hij laat ballen goed vallen en hij draait goed weg. Zelf heeft hij ook een neusje voor de goal. Technisch wordt hij ook met de dag beter door de trainingen die hij ondergaat bij Ajax."

Babel is het kind van de rekening. "In het Nederlands elftal speelt hij beter dan bij Ajax op dit moment. Hij wil té graag een goal maken en is de boel een beetje aan het forceren. Hij heeft op rechts ook niet het gevoel dat hij op links wel heeft."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Eens met de suggesties van De Mos?

Ja
87%
Nee
13%
(1043 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws