Spitspositie blijft probleem Utrecht: 'Niet zo dat hij in staat is mee te trainen'

Spitspositie blijft probleem Utrecht: 'Niet zo dat hij in staat is mee te trainen'

01-02-2020 08:18
16

Adrián Dalmau ontbreekt zondagmiddag bij FC Utrecht tijdens de wedstrijd tegen VVV-Venlo. De spits heeft wederom last van een blessure, ditmaal aan zijn enkel. Coach John van den Brom maakt zich zorgen.

Dalmau leek aan het einde van de eerste weer richting een rentree te gaan en tegen PEC Zwolle, de eerste wedstrijd na de winterstop, speelde hij meteen 76 minuten mee. Vervolgens verhuisde de spits toch weer naar de bank en al snel bleek waarom: de Spanjaard heeft weer last van de enkel die hem ook in het slot van 2019 langs de kant hield.

"Daar hebben we wel zorgen om, ja", vertelt Utrecht-trainer John van den Brom op de persconferentie voor de wedstrijd tegen VVV. "Het keert steeds terug. Hij was fit, maar heeft er een 'tikkie' op gekregen. Hij is niet helemaal terug bij af, dat is overdreven, maar het is ook niet zo dat hij in staat is om mee te trainen. Het is zaak om hem rustig - en dat is vaak het moeilijkste - zijn vervolgstappen te laten maken."

Abass
Issah Abass wordt zondag waarschijnlijk de vervanger van Dalmau, ook de wedstrijden tegen FC Eindhoven en ADO Den Haag speelde Abass op de plek van de Spaanse spits. Adam Maher, Bart Ramselaar en Justin Lonwijk keerden deze week terug van blessures. Joris van Overeem en Mitchell van Rooijen zijn nog niet fit genoeg om te starten tegen VVV.