Ajax-aanvaller Traoré maakt indruk: 'De Ligt vertelde me dat hij het lastig had'

Ajax-aanvaller Traoré maakt indruk: 'De Ligt vertelde me dat hij het lastig had'

01-02-2020 08:36 Laatste update: 08:43
31

Lassina Traoré kwam van Ajax Cape Town naar Amsterdam om zich bij de jeugdselecties van Ajax te voegen. Technisch directeur Marc Overmars geeft aan dat het talent van de aanvaller buiten kijf stond, maar er was tijdens zijn periode in de jeugd bij Ajax Cape Town en Ajax voldoende te verbeteren.

Traoré werd opgehaald bij de voetbalschool van voormalig FC Twente-speler Rahim Ouédraogo in Burkina Faso, maar mocht pas op achttienjarige leeftijd de overstap maken naar Amsterdam. Daarom besloot de club hem eerst te stallen bij Ajax Cape Town. Toen Traoré voor het eerst in Nederland om een toernooi te spelen, schrok Overmars wel even. "Lassina was echt te dik. We hebben kort daarna een performancetrainer naar Kaapstad gestuurd, die een maand met hem aan de slag is gegaan. Met uitstekend resultaat", vertelt Overmars tegen Het Parool.

Wedden

Meer odds

"Lassina heeft iets wat lang niet alle Afrikaanse voetballers hebben: een verfijnd schot. Hij kan met de binnenkant van zijn voet heel precies en toch nog hard op doel schieten", vervolgt de technisch directeur van Ajax. "Hij werkt keihard om zijn goaltjes te maken, maar hij kan ook goed een bal afschermen, meevoetballen en heeft oog voor zijn medespelers. Belangrijk, want een spits van Ajax moet alles kunnen. Ik zeg niet dat hij alles al kan, maar hij pakt dingen wel snel op."

De Ligt
Overmars wist dat het goed zat toen Matthijs de Ligt aangaf onder de indruk te zijn van Traoré. "Daar kun je het meest van op aan. Voetballers zijn eerlijk in hun oordeel. Als iemand er niks van bakt, krijg je dat meteen te horen. De Ligt vertelde me dat hij het lastig had op de training met Traoré. Hij zag zijn potentie al", sluit Overmars af.