Hamdi geen 'loopjongen' bij ADO: 'Maar uiteindelijk is United Vansen wel de baas'

Hamdi geen 'loopjongen' bij ADO: 'Maar uiteindelijk is United Vansen wel de baas'

01-02-2020 10:17 Laatste update: 14:17
49

ADO-directeur Mo Hamdi trekt zich niets aan van de kritiek aan zijn adres. Hamdi zou een 'loopjongen van United Vansen', de Chinese aandeelhouder van ADO, zijn. 

"Zulke kritiek laat ik als water over de rug van een eend van me af glijden. Ik snap ook niet waarom ze dat denken", begint Hamdi in een uitgebreid interview met Voetbal International. De directeur geeft aan dat hij naar iedereen binnen de club luistert. "Van de grootaandeelhouder tot de stakeholders, de commissarissen enzovoort. Maar luisteren is iets anders dan alles zomaar blind uitvoeren. Je komt gezamenlijk tot een conclusie. Voor de good governance is de directie eindverantwoordelijk, met de rvc als controlerend orgaan erboven. Zo sta ik er wel in."

"Maar uiteindelijk zijn zij, United Vansen, wel de baas. Deze mensen hebben nu vijfenhalf jaar de aandelen van de club, los van de periode dat ze even ergens anders waren. Maar nooit hebben ze het gevoel gehad dat ze konden meedenken, laat staan meebepalen, over het beleid bij ADO Den Haag", verdedigt Hamdi zich.

"Ik had ook gewoon kunnen vragen of ze op dit moment alleen even de tekorten wilden aanvullen, maar dat is niet de manier de club verder vooruit te helpen. Ik verbind liever dan dat ik irriteer."