Celtic vlak voor deadline concreet voor Utrecht-spits: 'Hij is constant dreigend'

Celtic vlak voor deadline concreet voor Utrecht-spits: 'Hij is constant dreigend'

01-02-2020 10:35 Laatste update: 10:47
41

Het scheelde niet veel, of FC Utrecht-aanvaller Gyrano Kerk was op Deadline Day nog van werkgever gewisseld. Celtic meldde zich vrijdag in de Domstad om over een transfer te praten, maar de clubs werden het niet met elkaar eens.

Celtic was tijdens de winterse transferperiode op zoek naar aanvallende versterkingen, maar vond die uiteindelijk niet. Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren geeft in een reactie aan The Daily Record aan dat hij meer interesse had verwacht voor Kerk. "Hij is een speler die constant dreigend is en betrokken is bij het grootste gedeelte van onze doelpunten. De enige club die concreet werd, was Celtic."

Utrecht vroeg naar verluidt ruim vier miljoen euro voor Kerk, maar de clubs kwamen er niet uit. "Veel clubs deden navraag naar Kerk, maar kwamen vervolgens niet met concrete voorstellen", vertelt Van Seumeren nog. 

Celtic haalde deze transferperiode twee nieuwe spelers binnen: Ismaila Soro en Patryk Klimala. De Schotse kampioen was ook op zoek naar een deal met Newcastle United-speler Christian Atsu, maar dit ketste af.