'Je merkt dat het topwedstrijd is, het betekent veel voor de mensen en de club'

'Je merkt dat het topwedstrijd is, het betekent veel voor de mensen en de club'

01-02-2020 11:57
39

Donny van de Beek speelde in zijn carrière al meerdere wedstrijden tegen PSV, maar iedere keer kijkt hij er weer naar uit om in de topper op het veld te staan. Het verschil tussen Ajax en PSV is nu al elf punten, maar dat doet volgens de middenvelder niets af aan het affiche.

Voordat Van de Beek in gesprek met Ajax TV  van FOX Sports gaat voorbeschouwen op de wedstrijd van aanstaande zondag, werd er nog even teruggeblikt op de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal van eerder dit seizoen. In de Johan Cruijff ArenA werd het toen 2-0 voor de Amsterdammers. "Dat was een goede start. Een mooie overwinning, zo begin je het seizoen goed, met een prijs", vertelt Van de Beek.

Ondanks het grote puntenverschil tussen Ajax en PSV in aanloop naar de wedstrijd van zondag blijft het voor Van de Beek gewoon een topper. "Je merkt wel dat het een topwedstrijd is en dat het veel betekent voor de mensen en voor de club", aldus de middenvelder. "Dat weet je wel, dat was de voorgaande jaren ook zo. Je weet waar je voor voetbalt. Ze hebben nog steeds ontzettend goede spelers die het ons lastig kunnen maken."

Van de Beek kan dan ook niet wachten op het moment dat hij zondag het veld oploopt met zijn ploeggenoten. "Dan begint het echt tot je door te dringen dat je een topwedstrijd gaat voetballen. Dat gaan we zondag weer ervaren."