Go Ahead strikt 61-voudig Ests international: 'Toeschouwer, proefspeler, Eagle'

Go Ahead strikt 61-voudig Ests international: 'Toeschouwer, proefspeler, Eagle'

01-02-2020 12:29
15

Go Ahead Eagles heeft zich versterkt met 61-voudig Ests international Henri Anier. De spits bekeek eerder dit seizoen al de bekerwedstrijd van Go Ahead tegen NAC Breda, was op de proef in Deventer en wist de clubleiding uiteindelijk te overtuigen.

Anier tekent een contract tot het einde van het seizoen bij Go Ahead. De spits is nu nog in Estland om de laatste zaken te regelen voor zijn overstap en reist dinsdag af naar zijn nieuwe club. "I can’t wait to get going!", laat Anier in een eerste reactie op de clubwebsite weten.

"De indruk van de club, de stad en de mensen is extreem goed", vervolgt Anier. "Rondom de wedstrijd tegen NAC heb ik de passie en het hart voor de club van de supporters al even mogen proeven. Dat is waarvoor ik voetballer ben geworden." De spits speelde in een groot aantal landen, waaronder Noorwegen, Schotland, Duitsland en meest recentelijk Zuid-Korea. "Toch heb ik altijd al in Nederland willen voetballen", aldus Anier. 

"Ik ben een sterke en very goal-orientated player, die houdt van hard werken voor het team", sluit hij af. Technisch directeur Paul Bosvelt van Go Ahead is blij met de komst van Anier. "Henri voegt weer iets nieuws toe aan de selectie. Hij is fysiek sterk, tweebenig en heeft veel ervaring – ook als international. Hij zal de komende periode gebruiken om fysiek volledig aan te haken."