'FC Barcelona heeft na jaren beet: Willian verruilt Chelsea voor Spaanse kampioen'

'FC Barcelona heeft na jaren beet: Willian verruilt Chelsea voor Spaanse kampioen'

01-02-2020 13:39
34

FC Barcelona staat op het punt om zich te versterken met Willian. De 31-jarige Braziliaan moet in de zomer transfervrij overkomen van Chelsea, waar hij een aflopend contract heeft.

Volgens Marca zijn de Catalanen er zo goed als uit met Willian, die al enkele jaren prominent op het verlanglijstje staat in Camp Nou. Barça zat de afgelopen periode meermaals met de zaakwaarnemer van de vleugelspeler om tafel. Ook Chelsea probeerde zijn verbintenis nog te verlengen, maar is daar niet in geslaagd. Willian denkt dat het tijd is voor een nieuw avontuur.

De Spaanse kampioen was in 2018 al eens dicht bij de komst van Willian, maar toen kwam een deal niet van de grond door de vraagprijs van de Premier League-topclub. Ook deze maand waagde Barcelona een poging, maar Chelsea wilde hem ondanks zijn aflopende contract niet laten gaan. Manager Frank Lampard doet geregeld een beroep op de Braziliaanse international.

Willian speelt sinds 2013 voor de Londenaren, die hem overnamen van Anzhi Makhachkala. Dit seizoen kwam hij voor club en land al tot 35 optredens, waarin hij zes goals maakte en vijf assists gaf.