Van der Vaart tipt 'leider' bij clubleiding PSV: Hij moet Chelsea loslaten

Van der Vaart tipt 'leider' bij clubleiding PSV: "Hij moet Chelsea loslaten"

01-02-2020 16:22
31

Rafael van der Vaart hoopt vurig op een rentree van Marco van Ginkel bij PSV. De analist vindt dat de Eindhovenaren een leider missen en tipt de middenvelder van Chelsea bij de clubleiding van PSV.

Van Ginkel gaf in een interview met Ziggo Sport al aan open te staan voor een vierde (!) terugkeer bij PSV. Van der Vaart hoopt dat het daarvan komt. "Hij heeft heel veel pech gehad in z'n carrière", zegt Van der Vaart bij Ziggo Sport.

Van Ginkel maakte in 2016 de (huur)transfer naar PSV. "Zijn keuze voor PSV was fantastisch. Ik gun hem dat hij nog terug kan gaan", zegt Van der Vaart. "Hij heeft daar fantastisch gespeeld en ik heb het gevoel dat hij een leider is. PSV mist juist een leider. Hij kan eigenlijk alles. Ik vind het een heerlijke speler om naar te kijken."

De middenvelder verdiende in zijn periode bij Vitesse een toptransfer naar Chelsea. Hij speelde echter amper wedstrijden in Londen. "Als je als jonge speler naar Chelsea gaat weet je vrijwel zeker dat je nooit aan de bak komt. Als je dan de kans krijgt om naar PSV en AC Milan te gaan...", doelt Van der Vaart op de transfer die Van Ginkel in 2014 naar Milan maakte. Van Ginkel speelde verder nog op huurbasis voor Stoke City en PSV.

Hij keerde drie keer terug in Eindhoven. "Hij moet Chelsea loslaten en bij PSV gaan voetballen", zegt Van der Vaart. "Dat zou voor hem het beste zijn. Het is een geweldige speler. Je moet afwachten hoe hij terugkomt van zijn blessure, maar dat komt wel goed."