Sierhuis: 'Ik wist nog niet of FC Groningen wel met me door wilde'

Sierhuis: 'Ik wist nog niet of FC Groningen wel met me door wilde'

01-02-2020 16:45 Laatste update: 18:18
13

Kaj Sierhuis geeft toe dat hij nog niet uitgeleerd was in de Eredivisie, maar een transfer naar Stade Reims wilde hij niet laten passeren. De spits hoopt zich in Frankrijk verder te ontwikkelen. Sierhuis tekende vrijdag voor 4,5 jaar in Reims. 

Sierhuis werd sinds het begin van het kalenderjaar door FC Groningen gehuurd van Ajax. Na twee halve seizoenen houdt de spits, die geboren is in Griekenland, het voor gezien. Hij kon het aanbod vanuit Reims simpelweg niet weigeren.

"Ik wist natuurlijk nog niet of FC Groningen bijvoorbeeld met me door wilde. Daar was nog geen duidelijkheid over gegeven. Dit geeft mij natuurlijk ook gewoon een bepaalde zekerheid voor de komende jaren", zegt Sierhuis tegen RTV Noord.

"De dingen die ik in de Eredivisie nog wilde leren, kan ik hier ook leren natuurlijk", vervolgt Sierhuis, die de kans met beide handen aan heeft gegrepen. "Natuurlijk is dit een sprong in het diepe. Maar ik ben ervan overtuigd dat als je het beste uit jezelf wilt halen, je soms zo'n sprong moet wagen. Sportief ga ik er ook mooi op vooruit. En ik ben ervan overtuigd dat ik er echt beter van ga worden."