'Afgefikte aanwinst van Manchester United werd afgewezen door Aston Villa'

'Afgefikte aanwinst van Manchester United werd afgewezen door Aston Villa'

01-02-2020 17:03
11

Dat Manchester United op de slotdag van de transfermarkt met Odion Ighalo aan kwam zetten zorgde voor gefronste wenkbrauwen, maar de transfer wordt misschien wel nóg opmerkelijker omdat Aston Villa hem afgewezen heeft.

Dat melden Engelse media, waaronder Sky Sports. Aston Villa zocht naar een vervanger voor de zwaargeblesseerde Wesley en kreeg Ighalo aangeboden, maar weigerde. Man United ziet in de Nigeriaan juist een vervanger van Marcus Rashford, die ook voorlopig niet van de partij is.

Dat een topclub als United een speler als Ighalo haalt zorgde in Engeland voor veel vraagtekens. De fans zijn niet te spreken over het transferbeleid van voorzitter Ed Woodward, die er niet in slaagde om een grote naam te halen, en hebben weinig goede woorden over voor hun aanwinst. Man United maakte op Deadline Day de komst van Ighalo bekend. Hij wordt gehuurd van het Chinese Shanghai Shenhua. Naar verluidt deed ook Tottenham Hotspur een late poging om Ighalo te halen.

Man United-manager Ole Gunnar Solskjaer is in ieder geval blij met de komst van Ighalo. "Odion is een ervaren speler. Hij geeft ons meer opties in de voorhoede. Een geweldige vent en een professional."