Real Madrid neemt lastige horde: aanvallend onmachtig Atlético Madrid geklopt

Real Madrid neemt lastige horde: aanvallend onmachtig Atlético Madrid geklopt

01-02-2020 17:50
26

Real Madrid heeft zaterdagmiddag een lastige klip omzeild, in zijn jacht op de eerste landstitel sinds 2017. Tijdens de vlakke stadsderby tegen Atlético Madrid ging het allesbehalve van een leien dakje voor De Koninklijke, die de punten echter in het Estadio Santiago Bernabéu hield.

Atlético Madrid bewees voor rust hoe schrijnend zijn offensieve problemen zijn: Los Rojiblancos scoorden tot dusver slechts 22 keer in competitieverband en kon dat totaal niet verder aanvullen in het stadion van de aartsrivaal. Nadat Sergio Ramos en Toni Kroos voor het eerste gevaar namens Real Madrid hadden gezorgd, nam Atlético het initiatief over. Ángel Correa kreeg voor rust de grootste kans in een reeks mogelijkheden, maar de Argentijn schoot via de paal naast.

Real Madrid-trainer Zinedine Zidane nam geen halve maatregelen tijdens de rust: Vinícius Júnior en Lucas Vázquez losten Toni Kroos en Isco af. De thuisploeg werd sterker en na een klein uur werd de stadsderby opengebroken, met dank aan Vinícius: de Braziliaanse spelmaker lanceerde Ferland Mendy met een slim passje, waarna de linksback een panklare voorzet afleverde op Karim Benzema.

Na die 1-0 kon Atlético Madrid – dat al vier officiële duels op rij niet had gewonnen – geen vuist meer maken. Luka Modric en Vinicíus waren nog dichtbij een tweede treffer, maar de thuisploeg hoefde de genadeklap niet meer uit te delen. De Koninklijke staat voorlopig zes punten voor op FC Barcelona, dat zondagavond speelt tegen Levante. Zidane en de zijnen nemen het nog op tegen Osasuna, Celta de Vigo en Levante, voordat het tijd is voor El Clásico op zondag 1 maart.