LIVE-discussie: één debutant bij Feyenoord, Bozeník in wedstrijdselectie

LIVE-discussie: één debutant bij Feyenoord, Bozeník in wedstrijdselectie

01-02-2020 18:51 Laatste update: 19:10
75

Feyenoord begint met aanwinst Oguzhan Özyakup in de basis tegen FC Emmen, hij vervangt de geblesseerde Orkun Kökcü. Verder stelt trainer Dick Advocaat gebruikelijke namen op: Nicolai Jörgensen start in de spits en zit Róbert Bozeník voor het eerst bij de selectie.

Özyakup maakt vanavond zijn debuut voor Feyenoord. De Turks international wil met het oog op het EK van aankomende zomer meer aan spelen toekomen en maakt bij Feyenoord meer kans op speelminuten dan bij Besiktas. Verder stelt Advocaat dezelfde namen op als tijdens de overwinning op Heracles Almelo van vorige week.

Bozeník start op de bank tegen Emmen. De spits, die moet gaan concurreren met Jörgensen, is nog niet fit genoeg om een volledige wedstrijd te spelen, gaf Advocaat al aan. De mogelijkheid bestaat dus wel dat hij zijn debuut gaan maken zaterdagavond.

Bij FC Emmen één wijziging ten opzichte van het 1-1 gelijkspel tegen Vitesse van afgelopen week. Kerim Frei start in de basis ten koste van Nikolai Laursen. Pikant detail: Laursen werd vorige week tijdens de wedstrijd tegen Vitesse al na 36 minuten spelen naar de kant gehaald door trainer Dick Lukkien. 

De opstellingen:

Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Botteghin, Senesi, Malacia; Fer, Toornstra, Özyakup; Berghuis, Jörgensen, Sinisterra.

FC Emmen: Telgenkamp; Bijl, Araujo, Heylen, Burnet; Hiariej, Chacón, Peña; Frei, De Leeuw, Kolar.