ADO Den Haag laat kansen liggen en pakt puntje tegen belabberd Vitesse

01-02-2020 20:25
31

ADO Den Haag heeft in de strijd tegen degradatie knap een punt gepakt tegen Vitesse. In het Cars Jeans Stadion werd het 0-0. ADO kreeg in de tweede helft de ideale mogelijkheid om op 1-0 te komen, maar doelman Remko Pasveer trad reddend op bij een strafschop van Tomas Necid.

ADO-trainer Alan Pardew won de eerste wedstrijd tegen RKC Waalwijk, maar ging vervolgens hard onderuit bij FC Utrecht. Het ontbrak zijn ploeg tegen Vitesse in ieder geval niet aan zelfvertrouwen. Vitesse werd vanaf het eerste moment bij de keel gegrepen en had het lastig in Den Haag. Toch was het Vitesse dat de eerste grote kans van de wedstrijd kreeg. Riechedly Bazoer trof de paal.

Pasveer leek ADO in het zadel te helpen nadat hij Cryscencio Summerville uit probeerde te kappen. Hij verloor de bal, maar redde uiteindelijk knap op een schot van Necid. Kort daarna trad Luuk Koopmans goed op bij een schot van Bryan Linssen.

De wedstrijd haalde in de eerste helft een bedenkelijk niveau en dat was in het begin van de tweede helft niet anders. Daarna begon het echter beter te lopen. ADO kreeg na tien minuten spelen een strafschop van scheidsrechter Joey Kooij. Hij wilde een overtreding op Necid eerst laten gaan, maar werd vervolgens geadviseerd door de VAR en besloot de bal uiteindelijk toch op de stip te leggen. Pasveer kroonde zich vervolgens tot held door de strafschop van Necid te stoppen en ook de rebound van de spits te keren.

Pasveer blinkt uit
Pasveer, die zijn contract bij Vitesse kan verlengen, maakte zich vervolgens onsterfelijk door daarna nog twee grote ADO-kansen onschadelijk te maken. Zijn ploeggenoten gaven echter niet thuis. ADO leek in de slotfase op voorsprong te komen, maar de treffer van Michiel Kramer werd vanwege buitenspel afgekeurd. Kramer kreeg daarna opnieuw een grote kans.

ADO schiet met het punt weinig op, maar een gelijkspel tegen de nummer zes van de Eredivisie is een goed resultaat. PEC Zwolle, dat nu evenveel punten heeft, zet bij winst op FC Twente echter wel een grote stap uit de gevarenzone.