Leipzig haalt ternauwernood puntje in Bundesliga-kraker, maar is koppositie kwijt

Leipzig haalt ternauwernood puntje in Bundesliga-kraker, maar is koppositie kwijt

01-02-2020 20:26
12

RB Leipzig is zijn koppositie in de Bundesliga kwijtgeraakt. Die Roten Bullen zagen achtervolger Bayern München eerder op de zaterdag winnen van FSV Mainz 05 en hield zelf ternauwernood een punt over aan de kraker tegen Borussia Mönchengladbach, dat een half uur lang met één man minder speelde.

De ploeg van Julian Nagelsmann had eind augustus nog gewonnen in Mönchengladbach, maar bezorgde zichzelf handenvol werk tijdens de 'return'. Kort nadat Alassane Pléa een knappe aanval over meerdere schijven tot 0-1 had gepromoveerd, kregen Die Fohlen een tweede treffer in de schoot geworpen. Lukas Klostermann leverde de bal in tijdens de opbouw en Jonas Hofmann werd direct aan het werk gezet door Florian Neuhaus: 0-2.

De thuisploeg gaf echter niet op en begon vol energie aan de tweede helft. Borussia-doelman Yann Sommer leek een verre voorzet eenvoudig uit de lucht te kunnen plukken, maar botste vervolgens tegen ploeggenoot Denis Zakaria op: Patrik Schick – samen met Yusuf Poulsen ingevallen tijdens de rust – profiteerde en schoot de aansluitingstreffer binnen. Na een uur spelen moesten de gasten bovendien met één man minder verder: Pléa kreeg geel wegens aanmerkingen op de leiding, maakte een wegwerpgebaar en kon direct de kleedkamer opzoeken.

Leipzig rook bloed en bracht een joker binnen de lijnen: het van Dinamo Zagreb overgekomen toptalent Dani Olmo. De Spanjaard liet zich direct zien tijdens zijn Bundesliga-debuut, maar had geen geluk: tien minuten voor tijd schoot hij tegen de paal. De gelijkmaker van de gastheren kwam er echter alsnog. Gladbach kreeg de bal niet weg en Christopher Nkunku vond de verre hoek met een streep van net buiten de zestien: 2-2.

Nadat de kruitdampen waren opgetrokken, bleek RB Leipzig de nieuwe nummer twee van de Bundesliga, op één punt afstand van Bayern. Borussia Mönchengladbach komt op 39 punten en staat samen met Borussia Dortmund derde: de twee Borussia's staan drie punten achter op Bayern en twee op Leipzig.