FC Twente geeft ongeslagen status in 2020 extra glans met langverwachte zege

01-02-2020 21:39 Laatste update: 21:44
47

FC Twente heeft een meer dan welkome overwinning in de strijd tegen degradatie geboekt. De ploeg van Gonzalo García was sowieso al ongeslagen in 2020, maar heeft tegen Sparta ook zijn eerste overwinning sinds 10 november geboekt: Peet Bijen en Noa Lang zorgden in de slotfase alsnog voor gejuich in de Grolsch Veste, na een weinig vermakelijk schouwspel.

Voor rust gebeurde er niet veel: FC Twente kon pas in de blessuretijd van de eerste helft voor dreiging zorgen, maar Haris Vuckic kwam niet voorbij doelman Ariel Harush. Collega Joël Drommel moest pogingen van Adil Auassar en Patrick Joosten onschadelijk maken en deed zijn plicht, waardoor beide teams met 0-0 de kleedkamer op mochten zoeken.

Ook in de tweede helft hielden beide ploegen elkaar lange tijd in de tang: pas in de absolute slotfase werd de patstelling doorbroken. De thuisploeg was al enige tijd bezig met aandringen en Bijen zorgde vanuit een hoekschop voor de 1-0, na mistasten van Harush. Sparta moest in de achtervolging, maar kwam niet tot een slotoffensief. Mohamed Rayhi kreeg zijn tweede gele kaart en Lang gooide het duel definitief in het slot.

De Tukkers komen op 24 punten, evenveel als mede-promovendus Sparta. Beide clubs hebben voorlopig een marge van zes punten ten opzichte van nummer 16 PEC Zwolle.