'K*tavond' voor Te Wierik en FC Groningen: Belachelijk dat je hier verliest

'K*tavond' voor Te Wierik en FC Groningen: "Belachelijk dat je hier verliest"

01-02-2020 23:12 Laatste update: 23:16
54

FC Groningen-aanvoerder Mike te Wierik draaide er niet omheen na afloop van het uitduel met PEC Zwolle. Zes dagen na de stunt tegen Ajax ging De Trots van het Noorden onderuit in Zwolle: Te Wierik beleefde dan ook een 'k*tavond', liet hij weten aan FOX Sports.

Yuta Nakayama kopte op slag van rust binnen uit een hoekschop en die treffer bleek uiteindelijk van doorslaggevend belang. "Je staat één keer niet op te letten bij een standaardsituatie: doelpunt. Gewoon slecht verdedigd, mag niet gebeuren", treurde Te Wierik. "Belachelijk dat je hier verliest eigenlijk."

FC Groningen had na de 1-0 drie kwartier de tijd om iets aan de achterstand te doen, kreeg in de slotfase enkele kansen, maar kon een nederlaag niet meer voorkomen. "Zij hebben in de tweede helft alleen maar in hun eigen zestien gestaan, dan moet je minimaal 1-1 maken", aldus Te Wierik. "Die bal op de paal (van Kian Slor, red.) nog... Alleen op hun helft gevoetbald, maar dat telt niet. Gewoon een k*tavond."

De stunt tegen Ajax had dan ook weinig waarde meer volgens de 27-jarige Tukker. "Dat waren eigenlijk bonuspunten, nu had je moeten winnen. En dan sta je meer gelijk, gewoon waardeloos."