The Sun deelt 'brexit'-gerucht: Juventus plant megabod van 178 miljoen op Van Dijk

The Sun deelt 'brexit'-gerucht: Juventus plant megabod van 178 miljoen op Van Dijk

02-02-2020 00:00 Laatste update: 00:13
147

Juventus heeft zijn zinnen gezet op een megatransfer van Virgil van Dijk, meent The Sun. Volgens het Britse boulevardmedium is La Vecchia Signora bereid om liefst 178 miljoen euro neer te tellen voor de aanvoerder van het Nederlands elftal.

The Sun claimt de beschikking te hebben over quotes van een Juve source. "Nu hij een bagful prijzen heeft gewonnen met Liverpool, vraagt Juventus zich af of hij niet toe is aan een nieuwe uitdaging. Zeker als je je bedenkt dat hij al zo lang in Groot-Brittannië speelt", klinkt het.

Van Dijk verruilde FC Groningen in 2013 voor Celtic, stapte na twee jaar over naar Southampton en tekende eind 2017 bij Liverpool. Als het aan Juventus ligt, volgt er binnenkort een 'brexit' voor Van Dijk, volgens de eerder genoemde bron. "De club is plannen aan het maken voor een groots bod in de zomer." Naar verluidt moet het bedrag rond de 178 miljoen euro liggen.

Juventus telde afgelopen zomer al 85 miljoen euro voor Matthijs de Ligt neer. Samen met de in 2018 binnengehaalde Cristiano Ronaldo zou Van Dijk voor de felbegeerde Champions League-winst moeten zorgen.