De Telegraaf speculeert over opstelling Ajax: Ten Hag 'twijfelt' over Traoré

De Telegraaf speculeert over opstelling Ajax: Ten Hag 'twijfelt' over Traoré

02-02-2020 09:13
85

De Telegraaf voorspelt zondag dat Erik ten Hag tegen PSV voor Carel Eiting in de basis kiest. Dat zou ten koste gaan van Siem de Jong, die vorige week tegen FC Groningen verrassend vanaf de aftrap begon, maar geen goede indruk maakte.

Het opstellen van Eiting is volgens De Telegraaf logisch, omdat de jonge middenvelder creativiteit met zich meebrengt en het spel van Ajax minder voorspelbaar maakt. De krant verwacht verder dat ook Ryan Gravenberch weer in de basis staat.

Volgens De Telegraaf twijfelt Ten Hag over de spitspositie. De vijftigjarige trainer uit Haaksbergen liet zich vrijdag lovend uit over Lassina Traoré, maar of de aanvaller tegen PSV ook de kans krijgt is de vraag. 'Dat Ten Hag twijfelt over het opstellen van Traoré in de spits houdt waarschijnlijk verband met het feit dat Ryan Babel sinds zijn terugkeer nog niet zijn topniveau heeft bereikt', schrijft de ochtendkrant.

'Met de Traoré-optie kan Dusan Tadic – net zoals bij Servië tijdens het afgelopen WK – aan de rechterkant spelen en moet Babel vertrouwen opdoen aan de hem meer op het lijf geschreven linkerkant. Om Eiting in te passen zou de Oranje-variant met Babel in de spits echter uitkomst kunnen bieden.'

De Telegraaf verwacht niet dat Traoré in de basis begint, maar schrijft wel dat velen rekenen op een basisplek van de spits. FOX Sports-analist Hans Kraay jr. was vrijdag op sportpark De Toekomst en zag dat Traoré een hesje droeg.

Vermoedelijke opstelling Ajax volgens De Telegraaf: Onana; Dest, Veltman, Martinez, Tagliafico; Gravenberch, Van de Beek, Eiting; Tadic, Babel, Promes.