Lyon en arts uiten zorgen om revaliderende Memphis: 'Natuur slaat hard terug'

Lyon en arts uiten zorgen om revaliderende Memphis: 'Natuur slaat hard terug'

02-02-2020 10:58
96

Memphis Depay lijkt er alles aan te doen om zich klaar te stomen voor het EK 2020 met het Nederlands elftal, maar daar is Olympique Lyon niet blij mee. De Franse club maakt zich zorgen over het haastige herstel van de 25-jarige aanvaller, meldt L'Équipe.

Memphis scheurde op 15 december in een Ligue 1-duel met Stade Rennes de voorste kruisband in zijn linkerknie. De Oranje-international moest onder het mes en Lyon hield rekening met een afwezigheid van minstens zes maanden. De voormalig PSV'er verraste echter door razendsnel video's te plaatsen van zijn revalidatie. Tot ongenoegen van Les Gones, stelt de Franse sportkrant.

"Als je de natuur in de maling neemt, slaat die dubbel hard terug, Voor elke operatie staat een bepaalde hersteltijd, daar moet je niet mee spelen", reageert arts Jean-Marcel Ferret, die jarenlang actief was bij Lyon (1977-2008) en de nationale ploeg van Frankrijk (1993-2004).

Memphis deelde onder meer een video waarin hij bezig is op een trampoline. "Deze video spreekt veel mensen aan", weet Ferret. "Hij fietst ook al, wat betekent dat hij zijn knie al goed kan buigen. Maar het trampoline-filmpje is wel verrassend. Dat betekent dat hij wel goed herstelt. Het is ook een beetje bluffen van zijn kant, maar het gaat wel de goede kant op", aldus de arts.

Lyon houdt ondertussen zijn hart vast. De Fransen vrezen dat Memphis een onverantwoord risico neemt doordat hij het EK probeert te halen. "Wij hebben ook een contractverlenging van een jaar aangeboden, direct na zijn operatie, zodat hij rustig kan herstellen", stelt voorzitter Jean-Michel Aulas.