Özyakup: 'Serieus: ik ben écht heel blij dat ik zo ben begonnen, de wil is terug'

Özyakup: 'Serieus: ik ben écht heel blij dat ik zo ben begonnen, de wil is terug'

02-02-2020 11:10
65

Oguzhan Özyakup is bijzonder blij dat hij terug is in Nederland. De 27-jarige middenvelder, die wordt gehuurd van Besiktas, beleefde zaterdag een droomdebuut voor Feyenoord.

Özyakup opende al na 93 seconden de score voor de Rotterdammers, die uiteindelijk met 3-0 wonnen van FC Emmen. "Leuk, natuurlijk", steekt de Turks international van wal bij FOX Sports. Het was een bijzondere dag voor hem. "Het is de verjaardag van mijn moeder. Het is voor het eerst sinds jaren dat ik op haar verjaardag met haar samen ben. Ik heb vanochtend met haar ontbeten."

Dat hij nu bij Feyenoord is 'voelt heel lekker'. "Sinds ik hier ben voel ik me echt een beetje opgelucht. Ik ben gewoon weer bij mijn ouders, bij m'n vrienden die ik heb gemist. Ik ga weer met plezier naar de training en ik heb weer de wil om te voetballen. Ik heb rust aan m'n hoofd, dat betaalde zich vandaag uit. Serieus: ik ben écht heel blij dat ik zo ben begonnen. Opgelucht en blij."

Özyakup geniet van de sfeer bij Feyenoord. "De Kuip is wel een beetje te vergelijken met Turkije. Het zit elke wedstrijd vol, de fans zijn fanatiek: dat helpt mij." Ook het feit dat hij terug is in Nederland doet hem veel goed. "Ik ben sinds mijn vijftiende weg uit Nederland, woon al twaalf jaar alleen. Dan voelt het toch wel goed dat ik weer met mijn ouders kan ontbijten en door mijn vrienden naar het stadion kan worden gebracht."