Uitmuntende De Ligt en trefzekere Ronaldo leiden Juventus naar probleemloze zege

02-02-2020 14:25 Laatste update: 14:27
39

Juventus heeft de nederlaag van vorige week tegen Napoli weggespoeld met een thuiszege op Fiorentina. De Oude Dame, waar Matthijs de Ligt negentig minuten meespeelde en in blessuretijd een doelpunt maakte, won met 3-0 van Fiorentina.

De koploper van de Italiaanse Serie A verloor vorige week van Napoli en liet daarmee een kans liet liggen om verder uit te lopen op eerste concurrent Inter. Het was dus zaak voor de ploeg van Matthijs de Ligt, die de negentig minuten volmaakte, om Fiorentina van zich af te schudden en in de eerste helft werd de start daartoe gemaakt. De bal ging vijf minuten voor rust op de stip en dat was een kolfje naar de hand van Cristiano Ronaldo, die voor de zevende wedstrijd op rij scoorde.

Na de pauze hield de Oude Dame de controle over de wedstrijd, mede met dank aan een goed spelende Matthijs de Ligt. De Nederlander had dankzij sterk en overtuigend spel weinig te duchten van de aanvallers van Fiorentina en het was wachten tot de club uit Turijn de wedstrijd in het slot gooide. Daar had het wel de hulp van de scheidsrechter voor nodig, die een hele lichte duw op Rodrigo Bentancur wederom met een strafschop bestrafte. Ronaldo rondde weer af: 2-0.

Door die laatste goal kwam de Portugese superster op vijftig treffers in het shirt van Juventus en is hij verantwoordelijk voor veertien van de laatste achttien doelpunten die De Oude Dame liet aantekenen. In de slotfase leek er geen verandering meer in de stand te komen, maar dat was buiten Matthijs de Ligt gerekend. De stopper uit Abcoude klom hoog de lucht in bij een corner en kopte de bal keurig tegen de touwen. Het was de tweede goal van De Ligt voor Juventus.

De driepunter van Juve zorgt ervoor dat de Italiaanse koploper nu een voorsprong van zes punten heeft op naaste achtervolger Inter. Die club komt zondagavond wel nog in actie.