Ten Hag: 'Ik trek er een streep onder en ga verder, kan het niet meer beïnvloeden'

Ten Hag: 'Ik trek er een streep onder en ga verder, kan het niet meer beïnvloeden'

02-02-2020 15:14
19

Erik ten Hag blikt op zijn vijftigste verjaardag nog één keer terug op het seizoen 2018/2019. Ajax won de dubbel, maar werd op de drempel van de Champions League-finale op dramatische wijze uitgeschakeld.

"Nee, ik heb het moment van de uitschakeling tegen Tottenham Hotspur nooit meer teruggekeken", vertelt Ten Hag op de Ajax-site. "Ik trek er een streep onder en ga verder. Ik kan het niet meer beïnvloeden. Ik weet niet of ik het wil verdringen. Buiten dat ben ik ongelooflijk trots op de spelers. Voor de spelers vond ik het vreselijk. Ze waren zo dichtbij."

"Uiteindelijk hadden we wel wat te vieren met het winnen van de titel. Het was een 'two-horse-race' met PSV. Dat was ontzettend spannend. We hebben elkaar tot grote hoogte gebracht. De afloop was voor ons. Dat was een gigantisch feest en de kroon op een heel mooi seizoen."

Ten Hag zal het succes van vorig seizoen nooit meer vergeten. "Je doet aan een prestatiesport om titels te halen. Een trainer staat ervoor om het maximale uit de spelersgroep te halen, uit het team en daarmee ook uit individuele spelers. Als je dat dan lukt en je kunt het bekronen met de schaal, dan is het ook echt tastbaar."