Grote rel in Italië: Fiorentina 'walgt' van arbitrage, Juventus is 'smoesjes' zat

Grote rel in Italië: Fiorentina 'walgt' van arbitrage, Juventus is 'smoesjes' zat

02-02-2020 15:44
19

Het laatste woord over de competitiewedstrijd tussen Juventus en Fiorentina (3-0) is nog niet gezegd. Bij Fiorentina is men woedend op de arbitrage, die twee penalty's toekende aan Juve.

Juventus kreeg vijf minuten voor rust een strafschop op advies van de VAR, na een handsbal van German Pezzella. In de tweede helft wees scheidsrechter Fabrizio Pasqua opnieuw naar de stip na een valpartij van Rodrigo Bentancur. De VAR vond dat onterecht, maar Pasqua bleef bij zijn beslissing. Cristiano Ronaldo benutte beide penalty's, waarna Matthijs de Ligt de wedstrijd besliste (3-0).

Bij Fiorentina is men ziedend. "Ik ben hier nu zes maanden en heb nog geen enkele keer kritiek gehad op de scheidsrechters", foetert de Amerikaanse voorzitter Rocco Commisso na afloop. "Maar nu moet ik dit zeggen: het is onacceptabel dat scheidsrechters wedstrijden beslissen. Ik walg hiervan. Weet je wat het is? Juventus heeft al zó'n enorme salarishuishouding, die hebben echt geen extra hulp van de arbiters nodig."

Juventus-directeur Pavel Nedved kreeg de explosieve teksten en diende Commisso niet veel later van repliek. "Ik heb niets dan respect voor de president van Fiorentina, maar we horen veel te vaak dit soort geluiden tégen Juventus. Alsof wij onze overwinningen niet verdienen. En eerlijk gezegd: dat zijn we helemaal beu. Het is tijd dat mensen stoppen met het verzinnen van smoesjes, zodra ze tegen Juventus spelen. Wij winnen omdat we goed zijn."