Update: het is wéér raak voor Ajax, ook Babel kan topper tegen PSV niet uitspelen

Update: het is wéér raak voor Ajax, ook Babel kan topper tegen PSV niet uitspelen

02-02-2020 17:53 Laatste update: 18:16
46

Ajax had voor rust niet veel te duchten van PSV, maar helemaal rimpelloos verliep de eerste helft niet. Joël Veltman was al geblesseerd uitgevallen en ook Quincy Promes zal zich in de ziekenboeg moeten melden.

Promes had tegen PSV de enige goal van de eerste helft aangetekend, maar probeerde vlak voor rust een hakbal te geven, met alle gevolgen van dien. De Oranje-international moest zich in de blessuretijd van de eerste helft laten wisselen met een hamstringblessure. Vlak voor de winterstop was hij ook al enige tijd uit de roulatie met een spierblessure.

Ajax had op dat moment al zijn eerste wisselmogelijkheid opgebruikt: ook Joël Veltman was geblesseerd uitgevallen. Ook de centrale verdediger kampte met hamstringklachten en kon de wedstrijd niet uitspelen.

Voor trainer Erik ten Hag zijn de zorgen toegenomen, met de Europa League-wedstrijden tegen Getafe op komst. Daley Blind en Zakaria Labyad zullen er dan sowieso niet bij zijn, terwijl het meespelen van Hakim Ziyech en David Neres onzeker is.

Update: Ajax heeft na een uur spelen nóg een speler weg zien vallen. Ryan Babel leek ook al last te hebben van zijn hamstring en kon de wedstrijd tegen PSV niet uitspelen: Noussair Mazraoui is zijn vervanger. Of de routinier van de partij kan zijn tegen Getafe, zal nog moeten blijken.