Faber: 'PSV-onwaardig, misschien omdat het op de training minder spannend is'

Faber: 'PSV-onwaardig, misschien omdat het op de training minder spannend is'

02-02-2020 19:36
85

PSV-trainer Ernest Faber is geschrokken van zijn ploeg in de verloren uitwedstrijd tegen Ajax (1-0). In de wedstrijden is er geen spoor van het niveau dat de Eindhovense ploeg op de training haalt, constateert Faber.

"We waren niet comfortabel aan de bal. De vrijheid die ze op de training laten zien, zag ik niet. Dat is een volgende stap die we snel moeten maken", analyseert Faber bij FOX Sports. "Op de training gaat alles veel sneller, is iedereen beter aanspeelbaar. In de wedstrijd zag je nog dat sommigen moeite hebben om goede keuzes te maken. Misschien omdat het op de training minder spannend is en er minder druk komt kijken."

Faber ontkent moedeloos te worden van de situatie bij PSV, dat vijfde staat in de Eredivisie. "We mogen wel heel kritisch zijn, maar niet moedeloos. Dit is PSV-onwaardig, we hebben gewoon heel slechte resultaten. We moeten wat we op de training laten zien ook in het stadion laten zien. Dat is geen moeilijk verhaal, je moet gewoon je verantwoordelijkheid nemen. Een gebrek aan kwaliteit? Dat moet de komende weken blijken. Het gaat goedkomen."