Advocaat tipt Van Bommel: 'Als je geen respect hebt komt dat dubbel zo hard terug'

Advocaat tipt Van Bommel: 'Als je geen respect hebt komt dat dubbel zo hard terug'

02-02-2020 21:51
44

Dick Advocaat gelooft nog altijd in een succesvolle trainerscarrière voor Mark van Bommel, maar adviseert de oefenmeester wel om zich anders op te stellen. Van Bommel, die vorig jaar werd ontslagen als trainer bij PSV, kan volgens Advocaat nog altijd een toptrainer worden.

Advocaat heeft nog altijd vertrouwen in Van Bommel. "Ik denk dat hij een uitstekende coach is, of wordt", laat de Feyenoord-oefenmeester weten in Rondo op Ziggo Sport. "Hij heeft alles in zich om een grote trainer te worden."

Wedden

Meer odds

De matige prestaties van PSV voor de winterstop zijn echter wel op het conto van Van Bommel te schrijven, vindt Advocaat. De kritiek op technisch directeur John de Jong mag een tandje minder van de Kleine Generaal. "Een trainer is verantwoordelijk voor de resultaten, niet de technisch directeur. Anders moet hij trainer worden. Samen bepaal je welke spelers er komen, maar de trainer moet met die groep werken. Dan is de trainer ook bepalend voor de prestaties."

Om een toptrainer te worden heeft Advocaat een tip voor Van Bommel. "Als je geen respect hebt voor de mensen met wie je werkt, al is het de poetsvrouw of wie dan ook, dan krijg je dat dubbel zo hard terug. Ondanks zijn kwaliteit als trainer had hij nergens steun binnen de club."