VP's Elftal van de Week: Ajax-drietal, 93 seconden, Oussama en Oussama

VP's Elftal van de Week: Ajax-drietal, 93 seconden, Oussama en Oussama

03-02-2020 10:00 Laatste update: 10:04
65

De 21ste speelronde van dit seizoen stond vooral in het teken van de topper tussne Ajax en PSV: drie spelers uit die wedstrijd - allen uitkomend voor Ajax - hebben ons elftal van de week gehaald. AZ en Willem II zijn eveneens goed vertegenwoordigd met elk twee afgevaardigen. En uiteraard mag ook Feyenoord-debutant Oguzhan Özyakup niet ontbreken.

Remko Pasveer (Vitesse)
Vitesse zakte collectief door de ondergrens tegen ADO Den Haag, maar werd overeind gehouden door één man. Pasveer stopte een strafschop van Tomás Necid en hield de 0-0 op het bord met een serie prima saves. 36 jaar oud alweer, maar still going strong.

Sergiño Dest (Ajax)
Tegen PSV misschien wel de beste aan Amsterdamse zijde. De rechtsback had Cody Gakpo in zijn broekzak en zorgde voortdurend voor dreiging aan de rechterflank. Noussair Mazraoui had vorig jaar het rijk alleen, maar heeft er nu een meer dan volwaardige concurrent bij gekregen.

Sebastian Holmén (Willem II)
Uiteraard had de acrobatische omhaal van Dries Saddiki een beter lot verdiend, maar ook Holmén verdient eens een plekje in de spotlights. De Zweedse stopper is al heel het seizoen lang één van de betere Willem II'ers en groeide tegen Heracles Almelo zelfs uit tot matchwinner. Een schot in de roos van Joris Mathijsen en een belangrijke pijler onder het droomseizoen van De Tricolores.

Wessel Dammers (Fortuna Sittard)
Sinds hij begin 2019 zijn kruisband afscheurde, regende het tegendoelpunten in Sittard. Inmiddels is Dammers terug van een lange revalidatieperiode en leidt hij de Fortuna-defensie als vanouds. Knap hoe hij zo snel zijn ritme weer gevonden heeft.

Carel Eiting (Ajax)
Nu de ene na de andere concurrent geblesseerd raakt, mag Eiting voor zijn kans gaan op het Ajax-middenveld. De eerste voortekenen zijn in ieder geval hoopgevend: tegen PSV zorgde hij voor creativiteit en leverde hij de ene na de andere fraaie pass af.

Oguzhan Özyakup (Feyenoord)
Van plankenkoorts was geen enkele sprake bij de kersverse Feyenoorder. Na 93 seconden meldde hij zich al aan het front door een zelf opgezette aanval af te ronden. Het lijkt er sterk op dat Het Legioen nog veel plezier zal beleven aan de werklust én de voetbalkwaliteiten van de 43-voudig Turks international.

Pol Llonch (Willem II)
Zie Holmén: niet altijd opvallend voor het grote publiek, maar een onmisbare kracht voor Willem II. In Tilburg schatten ze de ijverige én technisch begaafde Catalaan in ieder geval op waarde. 'Applaus voor Llonch na weer een uitstekende balverovering', twitterde de trotse nummer vier van Nederland in minuut 68.

Quincy Promes (Ajax)
Promes had aan één helft genoeg om de kraker tegen PSV te beslissen én een plek in dit elftal te veroveren. In korte tijd onmisbaar geworden voor Ajax, met zijn doelgerichtheid, gevoel voor ruimte en diepte. Toen hij vlak voor rust naar zijn hamstring greep, werd er ongetwijfeld hard gevloekt in de Amsterdamse huiskamers.

Oussama Darfalou (VVV-Venlo)
VVV zocht tijdens de winterstop naar doelpunten en de bij Vitesse overbodige Darfalou zocht speeltijd. Voorlopig kunnen we de samenwerking een match made in heaven noemen. De gretige Algerijn is opgeleefd bij VVV, dat zelf ook de weg omhoog heeft gevonden: met zijn gewaagde penalty tegen FC Utrecht bewees Darfalou dat hij zelfvertrouwen heeft getankt sinds zijn overstap.

Myron Boadu (AZ)
Zijn twintigste verjaardag viert hij in 2021 pas: heeft Boadu voor die tijd al een topscorerstitel in de Eredivisie op zak? Vrijdag ging hij tegen RKC vrolijk bezig met waar hij het hele seizoen al mee bezig is: scoren én assists geven. De huidige nummer één in het scherpschuttersklassement staat niet alleen op dertien goals, maar heeft ook al acht AZ-treffers voorbereid. Waanzinnige cijfers!

Oussama Idrissi (AZ)
Eén van die assists was op Idrissi, de absolute hoofdrolspeler van de vrijdagavond. In Alkmaar gaat de aandacht meestal uit naar Boadu en Calvin Stengs, maar ook Idrissi is aan het seizoen van zijn leven bezig: tegen RKC maakte hij alweer zijn elfde en twaalfde van deze voetbaljaargang. Zijn schitterende 3-0 tegen de hekkensluiter onderstreept de vorm waarin hij verkeert.