De Eredivisie-flops: PSV'ers hebben gezelschap van Ajacied met off-day

De Eredivisie-flops: PSV'ers hebben gezelschap van Ajacied met off-day

03-02-2020 11:00
50

PSV en Vitesse zijn deze week met elk twee spelers hofleverancier voor de Eredivisie-flops. Ook Ajax, FC Twente, sc Heerenveen, FC Utrecht en ADO Den Haag zijn vertegenwoordigd.

Dusan Tadic (Ajax)
Natuurlijk is hij nog steeds belangrijk voor Ajax, maar van iemand die in 2019 zó veel indruk maakte, verwachten we toch meer. Tadic had een off-day in de kraker tegen PSV.

Thomas Buitink (Vitesse)
Het was alsof Vitesse tegen ADO Den Haag (0-0) met tien man speelde en dat had alles te maken met Buitink. Na een uur werd hij uit zijn lijden verlost door trainer Edward Sturing.

Bruma (PSV)
Het krediet van Bruma is op. In de Johan Cruijff Arena leverde de Portugese aanvaller wéér een zwakke prestatie, met een verhitte discussie met Mohamed Ihattaren als dieptepunt.

Daniel Schwaab (PSV)
Wat is er met Schwaab gebeurd in Duitsland? Sinds zijn rentree bij PSV is de Duitser geen schim meer van de betrouwbare verdediger die kampioen werd met de Eindhovense club.

Max Clark (Vitesse)
Statistisch was hij in de eerste seizoenshelft de beste Engelse linksback op de Europese velden, maar daar is sinds de winterstop niets meer van over. Clark speelde dramatisch tegen ADO.

Aitor Cantalapiedra (FC Twente)
Voor de derde week op rij was Cantalapiedra een toeschouwer op het veld bij Twente. Veelzeggend: zijn wissel in de tweede helft werd begroet met applaus in de Grolsch Veste.

Chidera Ejuke (sc Heerenveen)
Nog een speler die totaal niet in het stuk voorkwam. Ejuke was één van de leuke verrassingen van de eerste seizoenshelft, maar tegen Fortuna Sittard kwam het er niet uit.

Vaclav Cerny (FC Utrecht)
Kreeg tegen VVV-Venlo weer eens een kans in de basis door de afwezigheid van Gyrano Kerk, maar zal trainer van John van den Brom niet hebben overtuigd. Cerny speelde ondermaats.

Tomas Necid (ADO Den Haag)
ADO kwam zaterdag niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Vitesse en dat was te wijten aan Necid. De Tsjechische spits miste zijn strafschop en wist ook de rebound niet te benutten.