Bergwijn 'moest bijna huilen': Dit is zo'n hecht team, ze waren zó blij

Bergwijn 'moest bijna huilen': "Dit is zo'n hecht team, ze waren zó blij"

03-02-2020 07:24 Laatste update: 07:32
45

Steven Bergwijn wist niet wat hij meemaakte tijdens zijn officiële debuut namens Tottenham Hotspur. De van PSV overgekomen aanvaller scoorde direct tegen Manchester City en werd na afloop op handen gedragen door zijn nieuwe ploeggenoten.

Bergwijn juichte met zijn karakteristieke handgebaar en merkte tot zijn genoegen dat dit direct werd opgepikt door zijn ploeggenoten. " Het mooie is dat een aantal teamgenoten, sinds dat ik hier ben, elke dag als ze me zien mijn celebration met de vingers gespreid voor het gezicht nadoen ", lacht hij in gesprek met De Telegraaf. "Ik had eigenlijk geen idee wat ik moest doen", beschrijft hij de euforie na zijn knappe treffer tegen de regerend landskampioen.

Ook zijn medespelers waren door het dolle heen nadat de wedstrijd open was gebroken. "Ze sprongen allemaal op me. Ik moest bijna huilen. Het is niet normaal wat er allemaal is gebeurd", aldus Bergwijn. "Dit is zo'n hecht team, ze waren zó blij." De negenvoudig Oranje-international gaf na afloop toe dat hij zenuwachtig was voor zijn debuut. "Dit is wel de Premier League, in een groot stadion. Na die openingsfase dacht ik: ik ben hier nu, we gaan het gewoon doen. Prachtig dat het dan zo loopt."

Bergwijn kan de draad op zondag 16 februari pas weer oppakken tegen Aston Villa. Midweeks is er een replay van het FA Cup-duel met Southampton: Bergwijn was nog geen speler van Tottenham Hotspur tijdens het oorspronkelijke treffen en is dus niet speelgerechtigd. Daarna zijn de Noord-Londenaren een weekje vrij.