'Ik zei vooraf tegen Özyakup: pas op, ik neem je te grazen. Maar hij was eerder'

'Ik zei vooraf tegen Özyakup: pas op, ik neem je te grazen. Maar hij was eerder'

03-02-2020 08:14
10

Tijdens Feyenoord-FC Emmen stonden twee oude Besiktas-maatjes weer tegenover elkaar: Oguzhan Özyakup werd door de Turken uitgeleend aan Feyenoord, terwijl Kerim Frei – tegenwoordig onder contract bij Basaksehir – zijn debuut namens FC Emmen maakte. De twee zijn goede vrienden van elkaar, al bleek daar kort na rust weinig van.

Frei moest even bijkomen na een stevige charge van zijn landgenoot. Hoewel hij na afloop nog steeds de pijn van die overtreding voelde, kon hij wel lachen om het moment. "Voor de wedstrijd zei ik tegen hem: kijk uit vanavond, want ik neem je te grazen. Maar hij nam mij eerder te grazen", liet hij weten aan De Telegraaf. "Ik weet ook zeker dat hij geen enkele intentie had om mij zo te raken. Hij kwam meteen naar mij toe om te vragen hoe het met me ging."

De twee Turkse internationals 'go way back' en kennen elkaar al van hun tijd in Engeland. "Ik zat bij Fulham in Londen en hij bij Arsenal. Daarna speelde ik vier jaar met hem bij Besiktas. We deelden in trainingskampen en hotels altijd dezelfde kamer." Dat Frei nu bij FC Emmen terecht is gekomen, zorgde her en der voor verbazing. De buitenspeler komt echter met veel plezier uit in de Eredivisie. "Vind ik een mooie competitie. De stijl van het voetballen hier past bij mij."