Vloekende Higler in De Koel: 'Voor zijn gevoel had de VAR sneller mogen zijn'

Vloekende Higler in De Koel: 'Voor zijn gevoel had de VAR sneller mogen zijn'

03-02-2020 08:30
57

De arbitrage onder leiding van Dennis Higler speelde zondagmiddag een hoofdrol tijdens het duel tussen VVV-Venlo en FC Utrecht. De arbiter uit Amersfoort kende op aanraden van de VAR een penalty toe na hands van Christian Kum en liet de strafschop overnemen na een aanvankelijke misser van Simon Gustafson, die in tweede instantie alsnog voor de 1-1 eindstand zorgde.

Higler nam zijn beslissing wederom op advies van de VAR: die zag hoe de eerder genoemde Kum te vroeg inliep tijdens de penalty van Gustafson. Het nemen van de beslissing nam enige tijd in beslag, tot frustratie van de leidsman. "Ik hoorde de scheids in de catacomben wel een beetje vloeken dat het zo lang duurde", aldus Urby Emanuelson na afloop in gesprek met De Telegraaf. "Voor zijn gevoel had de beslissing van de VAR sneller genomen moeten worden en ik denk dat hij daar wel gelijk in had."

De beslissing van Higler en videoscheidsrechter Edgar Bijl zorgde her en der voor gefronste wenkbrauwen, met name in en om Venlo. VVV zag een belangrijke overwinning in de strijd tegen degradatie door de vingers glippen. "Ik ben niet echt voorstander van de VAR en als je dan gaat mierenneuken op één stap", aldus winteraanwinst Thomas Bruns. "Zeg het maar."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie