Rodríguez 'aanwinst' voor PSV: 'Raakt niet in paniek, ontzettend veel ervaring'

Rodríguez 'aanwinst' voor PSV: 'Raakt niet in paniek, ontzettend veel ervaring'

03-02-2020 09:10
77

PSV'ers Lars Unnerstall en Sam Lammers zijn blij met de entree van Ricardo Rodríguez. De Zwitserse linksback werd vlak voor de transferdeadline – na een wekenlang voortslepende transfersoap – vastgelegd en maakte zondag als invaller zijn debuut tegen Ajax.

Rodríguez kwam twintig minuten voor tijd in het veld voor Olivier Boscagli. Doelman Unnerstall heeft tijdens de eerste trainingen en de debuutwedstrijd van de Zwitser meteen vertrouwen gekregen in zijn nieuwe ploeggenoot. "Hij raakt niet in paniek als hij de bal krijgt en onder druk komt te staan. We hebben nu wel een échte linksback, die ook écht op die positie wil spelen", liet hij na de topper in Amsterdam weten aan De Telegraaf.

Lammers sloot zich hierbij aan. De spits betitelde Rodríguez als 'een goede speler' en 'een aanwinst'. "Hij heeft pas twee keer meegetraind, lang niet gespeeld, maar je ziet dat hij ontzettend veel ervaring heeft en niet snel in war raakt."

PSV leek de strijd om de 71-voudig international van Zwitserland te gaan verliezen van Fenerbahçe, maar slaagde er alsnog in om Rodríguez te huren van AC Milan. In de huurdeal is overigens géén optie tot koop opgenomen.