Madueke maakt indruk in korte invalbeurt: 'Probeer die eens, slechter kan niet'

Madueke maakt indruk in korte invalbeurt: 'Probeer die eens, slechter kan niet'

03-02-2020 10:15
61

Het humeur van PSV-icoon Willy van de Kerkhof is er niet beter op geworden na de wedstrijd tussen Ajax en PSV. De broer van René van de Kerkhof erkent in gesprek met Omroep Brabant dat het schouwspel in Amsterdam alleen op papier een topper was.

PSV is nog altijd zonder overwinning in 2020 en komt voorlopig niet verder dan een vijfde plek in de Eredivisie: nummers drie en vier Feyenoord en Willem II zijn uitgelopen naar een voorsprong van vier punten, Vitesse en FC Utrecht vormen momenteel de grootste bedreiging voor de Eindhovenaren. "We moeten zorgen dat we nog tweede of derde worden, maar ook die klus zal heel moeilijk worden", berust De Stofzuiger. "Even bekijken hoe we de draad weer gaan oppakken."

Tegen Ajax zag Van de Kerkhof in ieder geval niet veel progressie. "Normaal gesproken zijn we gelijkwaardig aan Ajax. Dit zijn altijd heel leuke wedstrijden, maar zondag... PSV speelde op het niveau van de laatste maanden."

Alleen de zeventienjarige Noni Madueke – die tien minuten voor tijd Bruma verving – kon hem wel bekoren. "Hij heeft toch een paar gevaarlijke acties gemaakt. Hij dóet tenminste iets", aldus de 63-voudig Oranje-international, die trainer Ernest Faber dan ook oproept om de jonge Brit eens een kans in de basis te geven. "Probeer die een wedstrijd uit. Die is onbevangen en hij voetbalt lekker (...) En dan kijken wat er gebeurt. Slechter kan het denk ik toch niet gaan."