De Mos wijst naar Ajax-trainingskamp in Qatar: 'Misschien medisch naar kijken'

De Mos wijst naar Ajax-trainingskamp in Qatar: 'Misschien medisch naar kijken'

03-02-2020 10:50 Laatste update: 10:53
90

Aad de Mos verbaast zich over de blessuregolf bij Ajax. Joël Veltman, Quincy Promes én Ryan Babel liepen zondagmiddag een hamstringblessure op tijdens de kraker tegen PSV.

Aangezien Daley Blind, Hakim Ziyech, David Neres en Zakaria Labyad al langere tijd in de ziekenboeg zitten, worden de problemen voor Ajax er alleen maar groter op. "Ik blijf het altijd een vreemde zaak vinden", gaat De Mos in gesprek met Voetbal International in op de personele problemen in Amsterdam. De oud-trainer vraagt zich af of het winterse trainingskamp in Qatar er iets mee te maken heeft. "Zowel Club Brugge als Ajax en PSV: ze zijn niet goed teruggekomen uit Qatar."

De omstandigheden in de oliestaat zijn tijdens de januarimaand compleet anders dan die in Nederland, weet De Mos. "Qua temperatuur een verschil van 24, 25 graden, een andere grasmat... Het is allemaal leuk en aardig voor de grasmat, maar ik denk dat er toch eens medisch naar gekeken moet worden. Ik ben geen dokter, maar ik vind het wel opvallend dat Ajax veel minder speelt. Dat geldt ook voor Club Brugge en in nóg grotere mate voor PSV."