Drenthe gaat acteren en licht tipje van de sluier op: Geheim, je weet toch

Drenthe gaat acteren en licht tipje van de sluier op: "Geheim, je weet toch"

03-02-2020 11:09
33

Royston Drenthe heeft een nieuwe uitdaging gevonden naast zijn voetbalcarrière. De 32-jarige linkspoot – sinds deze zomer actief voor Tweede Divisie-club Kozakken Boys – zet momenteel zijn eerste stappen als acteur.

Die onthulling doet hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. De oud-speler van onder meer Feyenoord, Real Madrid, Alania Vladikavkaz en Sparta bevestigt ook dat hij werkt aan een serie, maar houdt zich verder op de vlakte. "Ik kan nog niet zeggen om welke serie het gaat. Dat is geheim, je weet toch", klinkt het.

Wat voor karakter hij gaat spelen, zal ook nog moeten blijken. "Laat ik het zo zeggen: de rol moet wel een beetje passen bij wie ik ben. Misschien speelt Royston Drenthe dus wel gewoon Royston Drenthe, broer", vervolgt hij met een knipoog. De enkelvoudig Oranje-international erkent dat zijn turbulente carrière zich leent voor een verfilming. "Het was nooit saai, sowieso."

Drenthe was al gestopt en richtte zich als Roya2Faces op een carrière als rapper. In 2018 besloot hij om toch een doorstart te maken bij Sparta. Nadat De Kasteelheren naar de Eredivisie promoveerden, werd zijn contract niet verlengd en trok de routinier naar Kozakken Boys. De Brabanders staan momenteel vierde in de Tweede Divisie: zaterdag won men met 0-1 bij koploper HHC Hardenberg, dankzij een fraaie vrije trap van Drenthe.