Ajax Cape Town hangt vuile was buiten: 'wangedrag' Vonk, Ulderink weg na conflict

Ajax Cape Town hangt vuile was buiten: 'wangedrag' Vonk, Ulderink weg na conflict

03-02-2020 12:58 Laatste update: 13:36
65

Ajax Cape Town heeft maandag een statement gepubliceerd naar aanleiding van het vertrek van hoofdtrainer Andries Ulderink. De vijftigjarige Zwollenaar zou aanvankelijk pas na het seizoen afscheid nemen, maar zat zaterdag al niet meer op de bank tijdens het duel met Free State Stars.

De club heeft maandag tekst en uitleg gegeven over het plotselinge afscheid van Ulderink. Dit heeft alles te maken met het op non-actief stellen van hoofd jeugdopleidingen Hans Vonk, blijkt uit een officieel statement: vermeend 'wangedrag' van de oud-doelman wordt aan een onderzoek onderworpen, laat de club weten zonder in detail te treden. CEO Ari Efstathiou weigerde een verzoek van Ulderink om de schorsing van Vonk op te heffen, waarna de trainer besloot om met onmiddellijke ingang zijn koffers te pakken, valt verder te lezen in het statement.

Ajax Cape Town is buitengewoon ontstemd over die beslissing. 'De situatie rondom Vonk mag geen invloed hebben op de positie van de hoofdtrainer. Dat hij vlak voor een belangrijke wedstrijd zo'n beslissing neemt, terwijl we volop om promotie strijden, is ronduit verbijsterend', aldus Efstathiou. 'Dat Ulderink dreigt om de schorsing van Vonk ongedaan te maken, is niet alleen onprofessioneel, maar ook volkomen onacceptabel. Ik had geen andere keuze dan ingaan op zijn verzoek om te vertrekken.'

De club heeft momenteel twee Nederlanders onder contract staan: doelman Nick Hengelman en spelmaker Istvan Bakx. Of de huidige chaos invloed heeft op hun toekomst, zal nog moeten blijken.