Witte rook uit de VS: American Dream voor Locadia, samenwerking met Jans

Witte rook uit de VS: American Dream voor Locadia, samenwerking met Jans

04-02-2020 06:30 Laatste update: 08:08
42

Jürgen Locadia zet zijn carrière voort in de Major League Soccer. De spits verkast tot de zomer op huurbasis naar FC Cincinnati, de club van trainer Ron Jans en oude Eredivisie-bekenden Przemyslaw Tyton, Maikel van der Werff en Haris Medunjanin. De Amerikanen hebben tevens een optie tot koop.

De overstap van Locadia komt niet bepaald uit de lucht vallen: de club deed zondag al uitgebreid verslag van zijn aankomst in de Verenigde Staten. De oud-PSV'er werd tijdens de eerste seizoenshelft door Brighton & Hove Albion aan Hoffenheim verhuurd, maar The Seagulls haalden Locadia op 31 januari alweer terug. Dat de geboren Emmenaar zijn geluk niet in Brighton, maar in The States zou beproeven, werd al snel duidelijk. Inmiddels heeft hij zijn huurcontract in Cincinnati ondertekend.

Wedden

Meer odds

"Wij zijn blij dat een bewezen spits als Jürgen onze aanval komt versterken", stelt directeur Gerard Nijkamp van Cincinatti. "Hij is een getalenteerde doelpuntenmaker, die momenteel op zijn best is. We geloven dat een impact player van zijn kaliber een geweldige toevoeging is aan onze club."

Locadia beleefde zijn doorbraak in de Eredivisie bij PSV, waar hij zijn jeugdopleiding genoot. In 2018 koos hij voor een buitenlands avontuur bij Brighton.

Voor Cincinnati begint het nieuwe MLS-seizoen op 1 maart met een uitwedstrijd tegen New York Red Bulls.