Utrecht maakt eerste aanwinst 2020/2021 bekend: Groningen-back maakt overstap

Utrecht maakt eerste aanwinst 2020/2021 bekend: Groningen-back maakt overstap

03-02-2020 17:07 Laatste update: 17:09
74

FC Utrecht heeft de eerste aanwinst voor het seizoen 2020/2021 binnen. De club uit de Domstad neemt Django Warmerdam transfervrij over van FC Groningen. De linksback sluit na dit seizoen aan bij de club.

Dat meldt Utrecht via officiële kanalen. Warmerdam werd al langer in verband gebracht met een transfer naar Utrecht, maar Groningen werkte niet mee. De verdediger, die ook op het middenveld uit de voeten kan, heeft alsnog besloten om na dit seizoen naar de ploeg van trainer John van den Brom te vertrekken. Warmerdam tekent een contract voor drie seizoenen.

"Django is een aanvallend ingestelde linksback, die beschikt over veel voetballend vermogen", meldt technisch directeur Jordy Zuidam van Utrecht. "Hij heeft specifieke kwaliteiten die perfect passen bij onze manier van spelen. Ondanks zijn leeftijd heeft hij al veel wedstrijden op Eredivisieniveau gespeeld. Er zit bovendien nog veel potentie in Django. We zijn er heel blij mee dat Django voor ons heeft gekozen en dat hij gelooft in onze ambities."