'Doemdenker' Stam hekelt Volkskrant-columnist: 'Grootste bullshit, dit stoort mij'

'Doemdenker' Stam hekelt Volkskrant-columnist: 'Grootste bullshit, dit stoort mij'

03-02-2020 17:59
116

Voormalig Feyenoord-trainer Jaap Stam is van mening dat hij niet tekort is geschoten als trainer van Feyenoord en hekelt de Volkskrant-columnist Paul Onkenhout, die volgens Stam 'geen verstand heeft van voetbal'.

Onkenhout schreef vlak voor het ontslag van Stam in Rotterdam in zijn column dat de trainer 'zijn opleiding nog niet heeft voltooid'. "Dat is de grootste bullshit. Dit stoort mij, omdat mensen niet weten waar ze over praten", reageert Stam in gesprek met het NRC Handelsblad. "En ook niet weten hoe ik werk en hoe ik met mensen omga. Ze vragen niet hoe het zit, plegen geen wederhoor. Eigenlijk zou ik hier niet op willen reageren, maar helaas heb je met dit soort meningen te maken. Deze man heeft geen verstand van voetbal, ik ken hem ook niet. Dat iemand dat soort dingen schrijft, vind ik heel apart."

De trainer is niet van mening dat hij heeft gefaald in De Kuip. "Ik bén niet tekortgeschoten. Als coach ben je afhankelijk van de mensen om je heen, van wie je verwacht dat ze hun afspraken nakomen. En van de spelers. Ik dacht dat ik met een groep zou gaan werken die er direct stond. Dat was niet zo. Een ander zal zeggen: Dick (Advocaat, red.) haalt allemaal punten, dus ze zijn wél goed genoeg. Maar hij heeft er ook profijt van dat spelers nu wel fit zijn. Zijn instapmoment was totaal anders", sluit Stam af.