Sparta baalt: 'Telstar vroeg ineens vier keer zo veel voor Kharchouch'

Sparta baalt: 'Telstar vroeg ineens vier keer zo veel voor Kharchouch'

03-02-2020 19:46
39

Sparta slaagde er afgelopen maand niet in om een nieuwe spits te halen. De Rotterdammers waren weliswaar dichtbij de komst van Reda Kharchouch, maar die transfer werd gedwarsboomd, vertelt technisch directeur Henk van Stee.

"Eerst wilde ik helemaal geen spits halen. Op het trainingskamp liep het goed tussen Ragnar Ache in combinatie met Patrick Joosten of Joël Piroe", zegt Van Stee bij RTV Rijnmond. Uiteindelijk besloot Sparta toch opzoek te gaan naar een vervanger voor Halil Dervisoglu, die naar Brentford vertrok. "Daarna hebben we geïnformeerd naar Ferdy Druijf van AZ, wat andere spitsen en zelfs twee in het buitenland."

Kharchouch kwam echter het dichtst bij een transfer naar Sparta. "Met Andries Jonker (trainer en technisch directeur van Telstar, red.) was ik het over een bedrag eens voor Kharchouch en waren we er voor 95 procent uit. Voorzitter Pieter de Waard heeft het persoonlijk tegengehouden. Telstar vroeg op de slotavond ineens vier keer zo veel voor Kharchouch", aldus Van Stee.

Het Algemeen Dagblad meldde op Deadline Day dat de aanvaller van Telstar ontstemd was door het afketsen van een deal. Hij ligt nog tot medio 2021 vast in Velsen-Zuid.