'Genieten' bij Jong Ajax: 'In de rust doen we maar alsof we heel erg boos zijn'

'Genieten' bij Jong Ajax: 'In de rust doen we maar alsof we heel erg boos zijn'

03-02-2020 23:59
32

Jong Ajax walste maandagavond over Go Ahead Eagles heen en won in eigen huis met 5-1. Trainer Mitchell van der Gaag is onder de indruk van het spel van zijn ploeg.

"Als je naar de eerste helft van ons kijkt, dat was genieten. Heel hoog niveau gehaald, veel kansen afgedwongen en dan staat het bij rust máár 3-0", zo vertelt de oefenmeester na afloop aan FOX Sports.

Gezien de puike eerste helft was er in de rust weinig reden voor kritiek op zijn ploeg, maar Van der Gaag geeft met een lach toe dat hij daar een oplossing voor had. "In de rust doen we maar net alsof we heel erg boos zijn op bepaalde dingen. Gespeeld boos is wat overdreven, maar omdat je zo'n hoog niveau haalt in de eerste helft weet je dat de tweede helft altijd wat minder gaat worden."

Toch was er in de tweede helft daadwerkelijk reden voor kritiek, want Kik Pierie pakte na ruim een uur spelen een rode kaart bij en 4-0 voorsprong. "Of het dan 4-1 wordt, maakt dan ook niet meer uit. Dat zijn momenten dat je daar mee bezig moet zijn. Dit zijn acties waarvan je achteraf kunt zeggen dat je het niet had moeten doen. Ik ga ervan uit dat hij dat de volgende keer meeneemt", aldus Van der Gaag.