Van Geel wil meer risico's nemen en houdt begroting Willem II tegen het licht

Van Geel wil meer risico's nemen en houdt begroting Willem II tegen het licht

04-02-2020 07:15
35

Willem II overweegt de begroting flink op te schroeven. Algemeen directeur Martin van Geel en technisch directeur Joris Mathijsen willen de behoudende aanpak enigszins laten varen en verantwoorde risico's nemen, meldt het Brabants Dagblad.

De situatie in Tilburg is een stuk rooskleuriger dan tien jaar geleden, toen de situatie penibel was en Willem II aan een faillissement ontsnapte. Inmiddels beschikt de club over een eigen vermogen van negen miljoen euro en flink wat kapitaal op het veld, met onder meer Mike Trésor Ndayishimiye. De Tricolers hebben de twaalfde begroting van de Eredivisie met 12,5 miljoen euro.

"We staan er anders voor dan een aantal jaar geleden", vertelt Van Geel in de regionale krant. "Een eventuele wijziging in de manier van begroten moet in het belang zijn van Willem II." De directeur wil zo snel mogelijk naar een begroting van vijftien miljoen, zodat de club een stabiele factor kan worden op het hoogste niveau. Een paar weken geleden riep hij het Tilburgse bedrijfsleven al op om massaal achter de club te gaan staan.

Willem II spekte het transferpotje onder meer met de verkoop van Fran Sol en kreeg een vergoeding voor Frenkie de Jong. Dat de Tilburgers nu zelf transfersommen kunnen betalen, maakt volgens Mathijsen een groot verschil. "Daardoor kunnen we ons transferbeleid sterker maken."