Jong Ajax-spits Brobbey daagt Bosz uit: 'Ik kon mijn benen wel breken'

Jong Ajax-spits Brobbey daagt Bosz uit: 'Ik kon mijn benen wel breken'

04-02-2020 07:32
34

Jong Ajax won maandagavond kinderlijk eenvoudig van Go Ahead Eagles, maar Brian Brobbey was blij dat hij het einde van de wedstrijd haalde. De achttienjarige spits kreeg een harde charge van Gino Bosz te verwerken. Hij steekt de hand ook in eigen boezem.

De Amsterdamse beloften stonden met tien man door een rode kaart van Kik Pierie, toen ook Bosz van het veld werd gestuurd. De verdediger van de Deventenaren probeerde Brobbey van de bal te zetten, maar slaagde daar niet in. De Jong Ajax-spits bleef rustig en leek zijn tegenstander nog even te provoceren, waarna Bosz hem van achteren neerhaalde.

"Hij kwam echt heel erg hard in. Ik kon mijn benen wel breken", zegt Brobbey tegen FOX Sports. Hij gaf Bosz zelfs nog een handje. "Ik zei tegen hem: top gespeeld", lacht de talentvolle spits. Hij beaamt dat het een cynische opmerking was en dat hij het wel leuk vindt om tegenstanders uit te dagen. "Jazeker, dat doe ik wel vaker. Deze tik deed wel pijn eigenlijk, maar ik stond gelijk op."

Go Ahead-trainer Jack de Gier noemt de actie van Bosz 'heel dom', al zag hij Brobbey wel provoceren. "Hij liet een beetje zien dat hij sterk is en Gino liet zich uit de tent lokken. De overtreding was niet zo zwaar, denk ik. Het was zo'n knipschaartje. Er is heel wat voor nodig bij Brobbey, want hij is zo sterk als een beer. Maar het is gewoon dom. Direct rood telt ook voor de beker (tegen FC Utrecht, red.), dus Gino moet op de blaren zitten."